Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη μίας σύμβασης μίσθωσης έργου με Πτυχιούχο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ) Βιολογίας ή Γεωπονίας ΚΕ ΕΛΚΕ 82485.

 Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχοντας υπόψη την από 07/07/2021 υπ΄αριθμ. 5050612 σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ της Διαχειριστικής Αρχής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και στο πλαίσιο υλοποίησης και προς υποστήριξη της εκτέλεσης του έργου με τίτλο «CROSS - COASTAL -NET Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού», του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση ( ΕΤΠΑ ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου με Κωδικό Έργου ΕΛΚΕ 82485 και Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Θεοχάρη Τσούτσο, αποφασίζει τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως ακολούθως: 

Θέση: Πτυχιούχος Ανώτατης Εκπαίδευσης Βιολογίας ή Γεωπονίας ή κάτοχος ισότιμου ή ταυτόσημου κατά περιεχόμενο ειδικότητας διπλώματος ή πτυχίου Πανεπιστημιακής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Ελλάδας (ΑΕΙ/ΤΕΙ) ή σχολής της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Διάρκεια απασχόλησης: Από την υπογραφή της σύμβασης (εκτιμώμενη έναρξη: 25η/08/2023) και έως την λήξη του έργου την 30η/09/2023, με δυνατότητα ανανέωσης/παράτασης έως την λήξη τυχόν παρατάσεων αυτού, με σύγχρονη παράταση του φυσικού ή/και οικονομικού αντικειμένου. Η ανανέωση πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Επιστημονικά Υπευθύνου και σχετική απόφαση της Επιτροπής Ερευνών, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο και εφόσον έχει προβλεφθεί το κόστος της απασχόλησης στην αντίστοιχη κατηγορία αμοιβών του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του.  

Αμοιβή: 6.000,00 ευρώ συμπ/νου ΦΠΑ και όλων των νόμιμων κρατήσεων από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας δαπάνης «Δαπάνες προσωπικού» του έργου. 

Τόπος εκτέλεσης έργου: Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων εντός του ωραρίου λειτουργίας του φορέα και στο πεδίο της περιοχής μελέτης έργου (ευρύτερη περιοχή Λιμνοθάλασσας Μπάλου).

Απαιτούμενα προσόντα - κριτήρια: 

  • Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να είναι Πτυχιούχος Ανώτατης Εκπαίδευσης Βιολογίας ή Γεωπονίας ή κάτοχος ισότιμου ή ταυτόσημου κατά περιεχόμενο ειδικότητας διπλώματος ή πτυχίου Πανεπιστημιακής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Ελλάδας (ΑΕΙ/ΤΕΙ) ή σχολής της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ.
  • Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να έχει Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης ή και Διδακτορικού Διπλώματος σε αντικείμενο συναφές με τις Επιστήμες της Θάλασσας, τη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών ή/και τη Θαλάσσια Οικολογία της Ελλάδας ή σχολής της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ[1].
  • Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να έχει ερευνητική δραστηριότητα τουλάχιστον δύο ετών με αντικείμενο τη μελέτη παράκτιων και θαλάσσιων οικοτόπων.

Συνεκτιμώμενα προσόντα - κριτήρια: 

  • Εργασιακή εμπειρία με αντικείμενο τη μελέτη παράκτιων και θαλάσσιων οικοτόπων, την καταγραφή βιοποικιλότητας και χαρτογράφηση θαλασσίων οικοτόπων.
  • Δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά/τεχνικά περιοδικά, τεχνικά εγχειρίδια και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων συναφή με τη διαχείριση και προστασία οικοτόπων και θαλάσιου περιβάλλοντος, και την θαλάσσια βιοποικιλότητα.
  • Συνέντευξη*:

- Επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση ως προς τα θεματικά αντικείμενα της πρόσκλησης (έως 15%)

- Σχετική εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα (έως 10%)

- Προσωπικότητα (π.χ. κριτική σκέψη, πρωτοβουλία, ικανότητα εργασίας σε ομάδα, προσωπικά ενδιαφέροντα) (έως 5%)  

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν με οποιονδήποτε τρόπο αλλά με δική τους αποκλειστικά ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση, πρόταση εμπεριέχουσα τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 01 Αυγούστου 2023 και ώρα 14:00 (τέλος προθεσμίας) σε ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ όπου θα  αναφέρεται εξωτερικά:

Πρόταση κουας ……………….

Στο πλαίσιο της υπ’ αρ. πρωτ. 20178/19-07-2023 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

στη διεύθυνση:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Μ.Ο.Δ.Υ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Κτίριο Ε4, Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά, ΤΚ 73100 Χανιά Κρήτης

Υπ’ όψιν Τμήματος Προμήθειας Αγαθών, Υπηρεσιών και Μισθώσεων